Leerpad

Voordat je begint: lees eerst even deze uitleg over leerpaden en hoe deze zijn opgebouwd. Zodat je goed voorbereid en gericht aan de slag kunt gaan met jouw ontwikkeltraject.

Wat is een Leerpad?

Een Leerpad is een serie trainingen die je doorloopt om vaardigheden en kennis op te doen. Dat zijn gedeeltelijk trainingen gericht op algemene kennis en vaardigheden, die je in allerlei beroepen kunt inzetten. Daarnaast bevat een leerpad trainingen die specifiek nodig zijn voor het betreffende beroep. Misschien zijn bepaalde modules voor jou niet relevant, omdat je deze kennis al hebt. Deze module(s) kun je dan overslaan.

Ontwikkel verschillende soorten skills per leerpad

Een leerpad bestaat uit modules die zich richten op verschillende soorten skills (vaardigheden). Soft skills zijn persoonlijke, emotionele en sociale vaardigheden. Digital skills zijn de vaardigheden die je nodig hebt voor het werken met computers, programma’s, internet enzovoorts. De foundational skills betreffen vaardigheden om bijvoorbeeld online samen te werken en te vergaderen, informatie te delen en op te slaan in onder andere Microsoft Teams. De role based skills zijn specifieke vaardigheden die je nodig hebt in een bepaalde functie. In het leeraanbod komen al deze verschillende soorten skills terug.

Kan ik mijzelf certificeren?

Een deel van de trainingen wordt afgesloten met een examen waarna je (bij het behalen van het examen) een certificaat krijgt. Dat certificaat is het officiële bewijs van certificering door het betreffende softwarebedrijf. Daarnaast zijn er trainingen waarbij je een certificaat van deelname krijgt. Dit is het bewijs dat je de training hebt gevolgd maar er is geen afsluitend examen geweest. Bij een groot aantal van de online trainingsmodules krijg je een zogenaamde badge. Deze badge is een bewijs dat je de module hebt doorlopen.

In bepaalde gevallen gaan ‘leren’ en certificeren samen met werken. Na het succesvol doorlopen van een selectieprocedure en het afronden van een opleidingstraject, treed je dan in dienst bij een werkgever. Ook kun je na indiensttreding nog trainingen volgen. Je combineert dan het werken aan je kennis en vaardigheden met het opdoen van werkervaring.

 

This site is registered on wpml.org as a development site.